Dagstur till utlandet

Igår åkte jag och Ola på en dagstur till Danmark. Vi gick upp tidigt och tog färjan över till Fredrikshamn. Vi kom av färjan vid halv ett och affärerna stänger vid två på lördagar så vi tänkte ta oss an dem först. Efter shoppingen åt vi lunch på något som kändes som en fin restaurang, men med priser som på de andra restaurangerna. Jag åt en sallad med rökt skagenlax och Ola valde fish 'n chips.
 
Efter maten hade vi tänkt låna stadscyklar utanför turistbyrån och på så sätt ta oss fram till det som finns att se. Men turistbyrån stängde redan vid ett och då fick våra fötter jobba istället. 
Vi valde att gå åt norr och då kom vi till det här huset, jag har ingen aning vad det är men när det är öppet kostade det 25 danska att gå in. Det hade nu börjat blåsa ganska rejält och det skulle vara en lögn om jag påstår att det var varmt. Vi tog oss till stranden på första bilden, men väl där började regnet försiktigt komma.
Såklart hittade vi några roliga skyltar även i Fredrikshamn. Som svensk tycker jag att det danska ordet för snöre är lite småkul och det här var en bra mening. Vi fick även fundera ett tag på vad knallert var, men Ola kom på att det betyder moped.
 
Efter de här bilderna tog regnet i ordentligt och vi fick försöka ta oss tillbaka. Helt genomblöta blev vi innan vi kom tillbaka till gågatan. Vi hade tänkt fika och värma oss, men det fanns inget öppet café. Slutligen hamnade vi på någon amerikansk restaurang och där åt vi först eftrerrätt och sedan mat. Lite fel ordning men det gick ändå. 
 
Sedan var det bara att åka färja hem igen. Det var väldigt skönt att komma hem, gå in genom dörren och hälsas välkommen av en glad hund.
 
 
 
 

Snusar hon, eller bara ler...

Ola är ett riktigt proffs på att ta de vackraste bilderna på Pi... Ibland gör hon bara de konstigaste minerna och numer ligger kameran framme jämt (jag tar bilder oftare nu när jag har börjat med bloggen), så är man snabb går det att få ett kort. Är hon inte vacker vår hund!

Äntligen lite solsken

Efter ett tag av regn har det varit solsken de senaste dagarna och temperaturen har gått upp lite. Någon som har njutit av det är Pi, hon har legat i solen på balkongen under eftermiddagarna som har varit. Hon älskar sin plats på balkongen där hon kan ha koll på alla som går förbi. Som tur är håller Pi tyst hela tiden, hon bara observerar.
 
I förrgår när hon var på balkongen hörde jag att ena grannhunden var ute och gick. Man vet när den är ute och går för då skäller den konstant. Pi observerade den ett litet tag, gäspade och gick sedan in. Det var som om hon sa "nej, jag orkar inte med den nu".