När det är många minus

Det har varit riktigt kallt ute i några dagar och när det var kring 20 minus var jag ute för att ta några kort. Här på bildens syns mammas korkade bok, den har inte förstått att den ska fälla löven på hösten.
Pi tyckte det var kallt ute och hon blev mer nöjd när jag tog av mig jackan och hon fick sitta på den. Kallast var det åt hennes fötter. Eftersom jag blev utan jacka var jag inte ute alltför länge.
Jag testade igen att lossa på objektivet för att kunna ta bilder på väldigt nära håll. Bilderna blir inte perfekta men jag gillar att det blir liv i dem. Det är inte det lättaste att få fokuset exakt där jag vill, men det är charmen.

Annandagen

Nu har jag kommit lite efter i dagarna här på bloggen. Jag sitter så lite vid datorn nu och efter mitt senaste inlägg på mobilen undviker jag gärna mobilinägg ett tag, det var oerhört krångligt. Bilderna ovan är dock mobilbilder då kameran inte hade tillräckligt med batteri för att följa med.
Vid lunchtid på annandagen var jag och pappa till Flatsjön och åkte skidor. Pi fick bli med och springa lös, Lupus med. Flisan som hade jagat dagen innan fick vara kvar hemma och vila. De tyckte det var jätteroligt att få springa lösa även om de inte gjorde så mycket tillsammans. I början var Pi väldigt försiktig, det var skare på isen och hon gick lite sönder i fötterna. Efter ett litet tag verkade hon glömt att det gjorde ont och då sprang hon. Däremot var det ändå bäst om det fanns ett skidspår att springa i istället för att springa direkt på den vassa snön.
 
Vid tre var det lutfisk hos Olas mormor, något jag inte hade smakat tidigare. Hon hade även lax och lite julbordsrätter om lutfisken inte skulle falla i smaken. Jag gillade såsen men själva fisken hade jag lite svårt för. Laxen däremot var jättegod.
 
På kvällen sedan kom farmor och en faster och farbror hem till oss. Det var ett mindre julbord men eftersom jag precis hade ätit åt jag bara lite lax och focaccia. Jag åt inte för att jag var hungrig utan för att det var gott. Ola var krasslig än och därför var han inte med hemma hos oss, vi kommer åka till farmor en annan dag istället.

Juldagen

Juldagen spenderade jag hos Ola. Vid lunch gick jag, Olas syster, Pi och Nellie ut på en långpromenad. Vi gick där vi kunde ha hundarna lösa och jag hade kameran med mig. Det var många minusgrader men Pi klagade inte, bara när jag försökte få henne att sitta stilla så jag kunde få en närbild av henne. De bilderna blev inte riktigt bra, men jag fick en lyckad närbild på henne vid ett annat tillfälle. Nellie var det fart på och det blev några fartfyllda bilder, tyvärr var fokuset lite som det ville. Jag satsade på att ta många bilder och att kanske någon skulle bli bra. Efter promenaden hade vi två trötta hundar.
 
På eftermiddagen kom Olas släkt och det var julbord igen. Även vi spelade julklappsspelet och här gick jag med vinst, det blev tre paket till mig. Det blev en trevlig eftermiddag/kväll och den avslutades med prat i soffan. Det är så härligt att vara ute under dagen och sedan sitta inne och umgås under kvällen.