Hemligheter

Under helgen har jag pysslat en hel del. Den här bilden är allt jag kan visa eftersom jag håller på med julklappar. Tyvärr upptäckte jag att det var fel på en sak så jag måste åka in till centrum och förhoppningsvis få problemet löst. Det har varit en riktig pysselhelg, det blir lätt så när jag har hela helgen ledigt och kan göra vad jag vill. 

Här var det andra bullar

Lussekatter är fruktansvärt gott, något mer som är fruktansvärt gott är bullar och semlor. Därför testade jag i år att kombinera alla tre när jag gjorde årets "lussebullar". Det blev riktigt gott, om jag får säga det själv.
Jag gjorde en helt vanlig deg till lussekatter, se vad gul och härlig den är.
Sen rullde jag ut en stor platta av halva degen och hade på smör och mandelmassa. Så nej, det är inte ost på degen, även om det lite ser ut som en pizza.
Sedan rullade jag ihop det till ordentliga bullar, så som farmor har lärt mig. Det blev gott med mandelmassan innuti, bättre än russin om ni frågar mig. Nu är tydligen inte mandelmassa i lussebullarna speciellt ovanligt, men för mig är det och jag trodde jag hade kommit på världens grej när jag fick idén. När jag sedan läste receptet till degen i vår kokbok stod det som förslag till fyllning om man gjorde en krans eller längd...

Frukosten blev lunch

Idag har jag gjort så mycket olika saker på morgonen att frukosten blev inte förrän vid 12 och då kan jag lika gärna äta lunch med en gång. Igår gjorde jag den här soppan, bäst att passa på att göra rätterna med mycket lök i nu när Ola är bortrest. Idag var den ännu mindre lik en soppa än på bilden, det räknas antagligen mer som en pasta. 
 
Pi mår bättre nu efter att ha varit till veterinären. Hon får medicin och en salva men hon behöver inte ha kragen på om hon inte slickar. Oftast slipper hon kragen men jag vaknade inatt av att jag var tvungen att sätta den på henne. Hon får även gå på agilityn på tisdag, det var inget som medicinerna hindrade.
 
Nu ska jag fortsätta med mitt pysslande, med en helt ledig helg går det att få mycket gjort. Men jag borde ta disken först...