Kalender, som jag vill ha den

Till mig och Ola har jag fixat en kalender, eller i alla fall börjat på en. Jag har lagt in det som jag tycker är viktigast och behändigt att ha i. Det kommer ta tid innan det är klart, men det kommer bli bra när det väl är helt klart.
Jag har fixat/ska fixa allt själv från alla streck och texten på månaderna till mindre bilder. Jag har valt att ha ett dubbeluppslag för varje månad där varje dag får en liten ruta. Här i ska vi skriva sånt man vanligtvis skriver i en kalender. För att få lite mer liv i den har jag gjort (två hittills) bilder vid uppslagen med några akvarellpennor jag köpte häromdagen. Det var till och med mycket roligare att måla än jag trodde.
Mellan månaderna har jag gett varje vecka en sida och de är till för pomodoros. Pomodorotekniken är en fokuseringsteknik som i korthet går ut på listor och att fokusera på en sak under en viss tid. Veckosidorna är därför anpassade för att skriva sådana listor på. De här sidorna blir mer som ett hjälpmedel under veckan och är inte menade för översikt. 
 
Som sagt har jag inte hunnit speciellt mycket än, men eftersom det tar ganska lång tid kommer jag jobba på den lite då och då. Det är väldigt roligt och mitt mål är att först bli klar med rutnätet för varje månad och sedan vara någon vecka i förväg. Jag tror det kommer bli bra.
 

Tillbaka!

Äntligen är jag tillbaka, bloggen har varit vilande ett tag eftersom det har varit fullt upp i övrigt. Jag har pluggat till en tenta och Pi har varit upptagen hon med. Vi har varit på flertalet veterinärsbesök med henne den senaste tiden. Det har varit flera olika småfel och nu verkar vi landa i att hon kanske är allergisk. Vi fasar just nu in ett nytt foder som ska vara det enda hon får äta i åtta veckor. Det tog ett tag att komma hit eftersom vi hade lite andra möjliga åkommor som skulle uteslutas först. Nu håller vi tummarna för att det faktiskt är foderallergi och att hon blir bättre.
 
Just nu får hon kortison men det gör att vår vanliga pigga Pi är tillbaka och förhoppningsvis kommer allergifodret börja verka i takt med att kortisonbehandlingen avtar. Om ett par veckor bör vi kunna träna agility igen, Pi är minst sagt sugen.

Ett år!

För ett år sedan startade jag min blogg, helt otroligt vad tiden har gått fort! Bilden ovanför är den första bilden på bloggen. Det har varit väldigt roligt och jag ser min utveckling, speciellt på att ta och redigera kort. Som jag känner nu kommer det bli många år till med bloggen!