En bra start på en bra helg

Olas föräldrar är på besök hos oss under helgen . De kom på eftermiddagen idag och hade med sig väldigt god fredagsmat från Laxbutiken. Pi blev jätteglad när de kom och sedan när de även hämtade Nellie (deras hund) från bilen blev det fart på båda hundarna. De var riktigt glada att träffa varandra igen, det har varit sedan julledigheten de senast såg varandra.
 
Eftermiddagen har varit en handlingstur, väldigt uppskattas av oss eftersom vi inte har någon bil. Vi har en närbutik men den är inte speciellt bra för storhandling, nu fick vi lyxen att åka bil till storaffären istället för att gå. (Speciellt praktiskt när vi ska köpa toapapper.)
Det var sju olika sorters lax och räkor på det. Det var riktigt, riktigt gott, vi äter inte speciellt mycket fisk vanligtvis och det gjorde laxen extra god. Det fanns spännande smaker på laxen men inte så lätt att komma ihåg vad det var. 
Även bröd från ett nyöppnat bageri i Karlstad kom med ända ner till Göteborg, det tackar vi för.
Såhär ser det ut nu medan vi sitter i soffan och vilar oss efter veckan. Jag har avslutat med några senar kvällar i skolan och det känns skönt med helg. De fina rosorna fick jag av Olas mamma, blommorna passar bra på köksbordet. Imorgon har vi lite planer, en sväng på stan och kanske även en utflykt med hundarna. Vi får se hur det blir. 
 
Hoppas ni får en bra helg!

Bönor bönor bönor

Nu har jag testat att koka torkade bönor, något jag aldrig hade gjort innan. Det jag gav mig på var kidneybönor och borlottibönor. Jag har som sagt aldrig kokat bönor innan men däremot har jag sett mamma göra det tidigare, jag hade dock missförstått och trott att när bönorna var kokta behövde de användas med en gång. Därför tyckte jag att det verkade väldigt omständigt att koka från torkade. Mamma upplyste mig att det går att frysa in bönorna och då verkade det inte vara lika krångligt längre.
Jag var inte jätteduktig på att kolla tiden och därför lät jag bönorna koka med lite mer marginal. Det resulterade i ganska många sönderkokta, men det gör ingenting, det är gott ändå. Sedan stoppade jag det mesta i frysen men sparade en omgång utav varje sort och av dem gjorde jag en soppa/gryta. Den blev väldigt god och jag ska lägga upp receptet på den snart.

Våren är på väg och kissekatterna har kommit in

Ett utav de största våretecknen som finns är kissekatterna som jag kallar dem. När jag gick med Pi var det en tant som plockade grenar bredvid motionsspåret, då gick vi genom dungen som motionsspåret går runt. Vid de senaste ovädrena som varit det senaste året har en del träd blåst ner, det gör det väldigt lätt att plocka till sig. Jag placerade några grenar utan vatten i en hög vas för att kunna njuta av dem så länge som möjligt.
Några grenar blandade jag upp med tulpanerna, de här får vatten och jag kommer få ta ut dem när Ola märker av sin allergi. Tulpaner och kvistar gör sig väldigt bra tillsammans.
 
Har ni sett några vårtecken?