Ta hand om plantorna

 
Plantorna som jag sådde för ca en månad sedan har växt ordentligt. När vi åker till Sunne över påsken kommer de få tas omhand av en vän till mig. Vissa är i starkt behov an en omplantering, som till exempel chilin ovanför, men det får bli efter påsk.
Även de flesta tomaterna behöver få mer plats snart.
Persiljan har blivit som en skog eller matta. 
Även mina vanliga växter måste få sig lite ompysslande, de får inte glömmas bort. Jag var duktig och gav dem näring också, vilket jag tycker är väldigt svårt att komma ihåg. Men nu är de glada och mätta.

Ståhöjd

Vanligtvis när jag pluggar sitter jag i soffan eller vid köksbordet. Helt plötsligt fick jag syn på den vita skänken och tanken slog mig att det eventuellt kunde vara en bra höjd att stå vid. Det fanns inget annat än att testa, och det var riktigt skönt att stå upp ett tag. För att skriva på datorn är höjden bra och skriva känns även det skönt, däremot skulle jag inte stå där om jag vill läsa något.
Jag kommer antagligen att använda skänken som skrivbord lite från och till. Men just nu är jag fundersam på varför tanken inte har slagit mig tidigare. Ibland måste man bara tänka annorlunda!

DIY - Låt din hund bli konstnär

Det här pysslet blev mitt senaste favoritpyssel, att låta Pi få måla en tavla. Istället för att förklara hur vi gick till väga i texten har jag gjort en youtube-film där jag både förklarar hur vi gjorde och även visar när Pi målade tavlan. 
För att förtydliga lite extra, fingerfärgen är från Panduro och tavlan är från Clas Ohlson. När jag valde canvas tog jag en som var lite mer stabil för att den skulle hålla för Pi. 
Som det antagligen syns på filmen var det lite läskigt att stoppa tassarna i färgen, men det gick bra och hon försökte inte att slicka i sig färgen. Eftersom hon blev lite kladdig fick det bli en dusch efteråt också, det är inte heller för populärt.
Men trots de små svårigheterna blev vi väldigt nöjda med tavlan och den har nu kommit upp på väggen i vardagsrummet.