London - Libery och Chelsea

Nu är det dags för det sista inlägget om vad vi gjorde i London. Efter att ha börjat dagen med Covent Garden, Borough Market, Shoreditch och Camden var det sedan dags för att komma till lite shopping. 
Vi tog oss till Liberty, en väldigt gammal byggnad. Vi gick runt lite på gatorna och i Topshop fick jag mig ett par hängselkortbyxor och en tröja. Ola var glad att jag köpte mig något för äntligen fick vi en påse att lägga brödet i, vilket han burit under armen sedan Borough Market. 
När vi kände oss klara med handlandet begav vi oss till Chelsea där vi hade bokat bord på Haché, en resturang med specialitet på hamburgare. Vi gick en sväng i Chealsea och kom till ett finare område med tydligt lyxigare lägenheter än där vi varit tidigare. Här fanns det även jättemycket butiker med bröllopstema, tydligen är det området för sånt.
Det fanns lite väskor i väggen och jag såg även en svart telefonbox. När vi närmade oss resturangen blev området lite mer vanligt igen, skönt för oss som inte var extra uppklädda för maten. Hamburgarna var goda, men inte så mycket mer med det. Jag hade valt en kycklingburgare med sötpotatisstrips till det, sötpotatisen var däremot jättegod. 
På vägen tillbaka såg jag det här huset. Jag gillar verkligen alla dessa skorstenar på husen och jag har tagit många bilder på dem, tyvärr har det ofta varit svårt då de sitter väldigt högt upp i en snäv vinkel. Men det är något väldigt fascinerande med dem.
 
Sedan fick vi ta oss till bagaget och sedan åka till en annan terminal för att ta ett annat tåg på grund av strejk. Mina fötter var vid det här laget helt trasiga eftersom jag gjorde det riktigt dåliga valet att ta converseskor eftersom mina gympaskor är så fula. Med facit i hand borde jag ha tagit mina innegympaskor och tvättat dem när jag kom hem.
 
Vårt tempo den dagen hade varit enormt med tanke att vi gick upp vid 5 i Göteborg, var inne i London vid 10:30 och sedan hann vi med väldigt mycket i London innan vi åkte med tåget till Tunbridge Wells, i säng kom vi vid elva - halv tolv (en timme senare svensk tid).
 

Dags för de stora hinkarna

När vi kom hem från England var mina tomater i stort behov av en omplantering, vissa hade blivit alldeles långa och rangliga vid det här laget. Nu när vi hade Olas föräldrars bil i några dagar passade vi på att storhandla och jag fick även köpa jord. Ifjol köpte jag billig planteringsjord från Ica och den blev snabbt väldigt torr och all näring försvann. I år hittade vi inte den och istället åkte vi till Blomsterlandet där jag köpte yrkesodlarjord, och jag har inte ångrat mig alls.
 
Den nya jorden var ungefär dubbelt så dyr men den är avsedd för urnor och krukor och innehåller redan näring som kommer verka under lång tid. En annan enorm fördel var att det faktiskt är mycket mer i säckarna. Båda sorterna är på 40 liter när de fylldes men jag minns från ifjol att jag kunde fylla nästan tre 10-litershinkar med en säck. Nu fick jag istället nästan 4 hinkar. Det är så otroligt mycket bättre på alla sätt och vis helt enkelt.
Jag hann bara plantera om tomatplantorna jag skulle ha. Min chili står i sina pyttekrukor och skriker efter mer plats, men de tidigare dagarna har varit en kombination av riktigt dåligt väder och mycket skolarbete. Förhoppnignsvis kan jag få möjlighet att plantera om idag om vädret håller i sig.
 
Idag åkte Olas familj hem tillbaka och Nellie blev med dem, så nu är det stilla här hemma igen. Pi ligger och sover under en filt, det har varit ansträngande med besök. Dessutom är det mors dag idag så jag har ringt mamma och farmor under morgonrundan med Pi, när man bor långt bort får det bli telefonen istälelt för att hälsa på.

London - Shoreditch och Camden

Efter att vi hade varit på Bourough Market och ätit lunch åkte vi till Shoreditch.
Soptunnorna var komönstrade, jag tror att min faster skulle gilla det. Det vi tyckte var lite roligt är att det är så kallad "mixed recycling", hur kan man kalla det för "recycling" när man i får slänga nästan vad som helst i soptunnan?
Det fanns mycket konstnärlig grafitti i Shoreditch som vi kunde titta på när vi gick runt.
Även mer än bara grafitti, bilden till vänster är en skulptur som går ut från väggen. Vi gick runt och tittade på allt.
Sedan åkte vi från ett alternativt ställe till ett annat, nämligen Camden.
Camden var mycket rörigare. Här finns det underliga saker på fasaderna efter gatan och nere vid marknivå var det ungefär som mârten. Mycket folk och billiga saker. Sedan kom vi in till matmarknaden men vi var fortfarande mätta, däremot såg väldigt mycket väldigt gott ut med smaker från hela världen.
 
Imorgon kommer jag lägga ut sista delen från när vi var i London.