Längre och längre

Sedan mitt förra inlägg om näckrosorna har de växt ännu längre. Bilden ovan är till och med några dagar gammal och de sticker ut en bra bit från båda burkarna.
Här är dagens bild, jag har nu bytt vaser och den lilla vasen på den här bilden är den stora vasen på förra. Det är så roligt att se hur fort de växer.

Helgen som var

Att det idag är första advent har inte märkts med några ljus men däremot med ett julbord. Gott var det och jag har varit proppmätt ända sedan vi åt, efterrätten åts mer på vilja än hunger. Resten av kvällen har spenderats med julklappspyssel, mer kan jag inte säga just nu.
 
Under förmiddagen, innan julbordet, gick jag och Ola med hundarna och Pi fick vara lös som vanligt. Efter att vi hade gått till vändplanen och var på väg hem försvann Pi utanför synhåll. Hon gör så ibland och oftast dröjer det inte länge innan hon kommer tillbaka, det är skönt att hon får springa runt lite. Men efter att hon varit borta ett litet tag hoppade det en stor, vit hare ut på vägen och sprang framför oss. Ganska tätt efter kom Pi och hon följde efter haren, påhejad av de andra hundarna. När haren hade sprungit en bit vek den av till vänster och när Pi kom till samma ställe fortsatte hon rakt fram, då kunde vi inte hålla oss för skratt. Strax kom Pi tillbaka och vek av där haren hade sprungit av, nu lyssnade hon inte på oss som ropade på henne. Hon var borta i kanske fem minuter innan hon gav upp och kom tillbaka. Det måste ha varit en riktigt lätt match för haren att lura Pi, när hon inte ens märker att den viker av när den springer som vanligt. Resten av dagen har Pi varit en trött hund.
 
Igår var det en händelserik dag det med, då samlades vi syskon med respektive i mammas växthus och hade spelkväll. Jag och Ola började elda vid tvåtiden för att få upp värmen och det var acceptabelt vid fem när de kom, för en gång skull var det bra att vädret var milt. Vi startade senare även ett element och framåt kvällen blev et riktigt behagligt. Vi spelade väldigt många utav våra kortare partyspel och det var riktigt roligt. Kul att alla kunde komma. 
 
Vad har ni haft för er i helgen?

Julkortstider

Helg! Jag har startat helgen med att börja fixa med julkorten, vi ska skicka några till USA och då gäller det att vara ute i god tid. Eftersom jag inte har någon kamera med mig kan jag inte visa hur de ser ut just nu, men jag la ut en bild på instagram (piochmalin heter jag där) när jag var igång. Nu har jag gjort klart ett kort och har flera som är påbörjade, och jag måste medge att det ser ut att bli bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag ska visa och även lägga till en liten beskrivning någon dag när kameran har varit framme. Men i brist på julkortsbilder fick de bli en vinterpeppbild från när snön fortfarande låg kvar, så kan jag glömma att det just nu är tio plusgrader och regnar.