Helgen som var

Att det idag är första advent har inte märkts med några ljus men däremot med ett julbord. Gott var det och jag har varit proppmätt ända sedan vi åt, efterrätten åts mer på vilja än hunger. Resten av kvällen har spenderats med julklappspyssel, mer kan jag inte säga just nu.
 
Under förmiddagen, innan julbordet, gick jag och Ola med hundarna och Pi fick vara lös som vanligt. Efter att vi hade gått till vändplanen och var på väg hem försvann Pi utanför synhåll. Hon gör så ibland och oftast dröjer det inte länge innan hon kommer tillbaka, det är skönt att hon får springa runt lite. Men efter att hon varit borta ett litet tag hoppade det en stor, vit hare ut på vägen och sprang framför oss. Ganska tätt efter kom Pi och hon följde efter haren, påhejad av de andra hundarna. När haren hade sprungit en bit vek den av till vänster och när Pi kom till samma ställe fortsatte hon rakt fram, då kunde vi inte hålla oss för skratt. Strax kom Pi tillbaka och vek av där haren hade sprungit av, nu lyssnade hon inte på oss som ropade på henne. Hon var borta i kanske fem minuter innan hon gav upp och kom tillbaka. Det måste ha varit en riktigt lätt match för haren att lura Pi, när hon inte ens märker att den viker av när den springer som vanligt. Resten av dagen har Pi varit en trött hund.
 
Igår var det en händelserik dag det med, då samlades vi syskon med respektive i mammas växthus och hade spelkväll. Jag och Ola började elda vid tvåtiden för att få upp värmen och det var acceptabelt vid fem när de kom, för en gång skull var det bra att vädret var milt. Vi startade senare även ett element och framåt kvällen blev et riktigt behagligt. Vi spelade väldigt många utav våra kortare partyspel och det var riktigt roligt. Kul att alla kunde komma. 
 
Vad har ni haft för er i helgen?

Kommentera här: