Skördefest i parken

I söndags var det skördefest i Rottneros park och även sista dagen den var öppen för i år. Det fanns några utställre där med bland annat ett par alpackor.
Milla var med på skördefesten, Pi också för den delen men henne fick jag ingen bild av.
Förutom utsällare efter den stora allén var parken i gång som vanligt och det var många blommor som fortfarande blommade.
Det fanns några äppelträd där äpplena nu mestadels hade fallit till marken, när jag och Ola gick förbi där försökte Pi sno åt sig något äpple, tänk att hon pallar äpplen!
Humlor var det fortfarande gott om bland nyponrosorna, de fick trängas om de blommor som inte än hade blivit nypon.
Här är min favoritstaty i parken, "Hösten" heter hon. 

Surdegsbaugetter

Vi har börjat baka lite med surdeg efter att ha blivit inspirerade utav serien Cooked på Netflix. I födelsedagspresent fick Ola utav mig en kokbok av Sebastien Boudet och flera olika sorters stenmalet ekologiskt mjöl från Björkaholm Qvarn. Nu har jag testat att provbaka ett utav recepten i boken, vilket kan ses som en fuskvariant utav surdegsbaugetter. Det är ingen surdegsgrund i brödet och till fem baugetter används 1 gram jäst. Men det var ganska smidigt och baugetterna blev goda. Snart ger vi oss nog på ett riktigt surdegsbröd, det ska bli spännande att se om vi lyckas. 

Pokémontårta

Igår var det Olas födelsedag och till honom hade jag och min syster gjort en pokémontårta. Jag och Ola har spelat en del pokémon GO sedan spelet släpptes och det var ett roligt tema till en tårta. Tårtan föreställer en poké ball och kring tårtan finns det några olika pokémon. Figurerna är gjorda i marsipan och sockerpasta. Även om alla figurerna inte ser precis ut som de gör i spelet är de väldigt fina och charmiga. Det går att se vilken figur som är vilken pokémon. Det är även värt att nämna att tårtan blev inte bara snygg utan även god. Här nedan kommer närbilder på de vi gjorde.
Omanyte och Diglett
Ditto
Squirtle, Shellder och Pikachu
Seel och Weedle
Tangela och Magikarp
Lickitung
Ekans och Poliwag
Venonat och Oddish
Clefairy
Horsea och Jynx
Onix och Jigglypuff
Bulbasaur