Kallrörd tvål

I förrgår var jag till Göteborg och gjorde en tenta. Som belöning att det var gjort hade jag planerat att göra egen kallrörd tvål och igår gjorde jag det. Det var roligt, och även om det var svårt och jag gjorde en del fel så är jag nöjd med det första resultatet. Det som är spännande med kallrörd tvål är att efter smeten är gjord och upphälld i någon slags form måste den stå och stelna ett dygn innan det går att skära upp det i bitar och se hur det ser ut på insidan. Det blev snyggare än jag hade hoppats på, däremot har jag lite sprickor och bubblor men något ska det finnas att förbättra.
 
Nu ska tvålen stå och förtvåla sig i 4-6 veckor innan den går att använda. Jag tycker det ska bli spännande att se hur de blir!

Hundvakt ++

Jag och Ola passar just nu mina föräldrars hundar, katt och hus medan de är på semester. Det funkar jättebra såhär långt. Det absoult bästa är att vi sover i deras säng på nedervåningen för hundarnas skull, vilken otrolig lyx det är med dubbelsäng! Jag har väldigt mycket plats över trots att Pi som vanligt ligger i mitten och breder ut sig. Att det sedan även är en katt eller en jämthund i sängen gör ingenting alls när det finns så mycket plats. Vi har redan bestämt oss att nästa gång vi flyttar ska vi köpa en ordentlig säng, nu är det bekräftat.
 
Nu ska jag gå morgonpromenaden med hundarna, dra in ved, äta frukost och sedan börja med mitt elda/plugga ute i växthuset som jag ska sysselsätta mig med idag. Hoppas ni får en bra dag!

Världens bästa bullar

Idag är dagen då vi ska begrava min lilla farmor. Hon blev 88 år. När jag var liten trodde jag att alla som var farmor bakade massor av bullar och alla som var mormor kunde sy. För min farmor, hon bakade mängder av bullar. Bullbak på två paket jäst minst en gång i veckan sedan pappa var liten. Allting knådades för hand och mot slutet när hon inte längre orkade, då fick andra baka under hennes uppsikt. Bilden ovan är från en dryg månad sedan när jag och min syster bakade bullar hos henne. Vi blandade och knådade, men hon skulle känna på degen och tala om hur hon brukar göra. Och som alltid blev det goda bullar, farmors bullar kommer alltid vara bäst!