Härliga sommarkvällar

 
Vilka härliga sommarkvällar vi har nu! Syrenen har precis börjat blomma i trädgården.
De flesta äppelträden har redan blommat över men vinteräppelträdet är i full blom.
Här fick jag med en humlerumpa på bild också.
Hundarna tycker om att ligga ute, och har man tur blir det lite sök efter godis i gräset.
Och när det handlar om att leta godis är Pi inte sen att vara med.
 
Vi hade även besök utav en av de nyaste grannarna i byn, men där har jag många bilder så det blir ett eget inlägg imorgon.

Möt Milla

Det här är Milla, hon är tolv veckor gammal och mestadels schäfer. Det är min syster och hennes sambo som har skaffat Milla. Igår var det första gången jag och Pi träffade henne och självklart tog jag fram kameran. Det är inte ofta en busig valp är stilla och eftersom det var ganska sent fick jag vrida upp ISO-talet ganska rejält. Det blev lite korniga bilder och fortfarande svårt att få skarpa bilder, men Milla är söt ändå.
Först fick hundarna mötas. Milla träffade Lupus och Flisan redan igår men för Pi var det nytt. Pi gjorde som hon oftast gör när hon träffar en ny valp, eventuellt luktar hon på den och sen håller hon sig på behörigt avstånd och sysslar med sitt. Nu hade jag precis gjort iordning kvällsmaten till hundarna och då var det extra tråkigt att behöva vara ute med en valp. Vi får se hur Pi gör med Milla när hon har träffat henne några gånger, det kanske blir annorlunda när hon får lära känna henne lite mer.
Flisan däremot älskar att leka, och då gör det inget om det är med en valp. Flisan var jättesnäll. Lupus var ungefär lika intresserad av Milla som Pi var, men Pi var mycket tydligare med att visa sitt missnöje.
Här har Milla fått tag på en leksak som låg i gräset.
Efter det första mötet och lite lek gick vi ner på åkern nedanför så Milla kunde vara lös utan att riskera gå på eltråden i stängslet på andra sidan vägen. Där var det högt gräs så Milla försvann nästan helt. Pi hoppade även hon extra högt så gräset var riktigt högt.
Det var väldigt blött i gräset, Milla fortsatte att leka med Flisan men hon sprang även runt lite på egna upptäcksfärder men aldrig speciellt långt från oss.
Jag avslutar med en före/efter-bild. Till vänster är en utav de först bilderna jag tog utav Milla när hon var pigg och torr. Till höger är en utav de sista bilderna, Milla är lite tröttare och väldigt blöt när hon bärs av husse.

Rabarbersaft

Nu har jag kokat rabarbersaft, den blev så god. Jag tycker rabarbern är lite blygsam i smaken, när jag blandar rabarber med något mer vill jag alltid ha en större andel rabarber. I den här saften får rabarbern vara stjärnan helt själv, det är inget annat än rabarber och socker.
Jag gjorde en liten omgång på 1 kg rabarber. Det härliga med att göra saft är att jag inte behöver skala dem eller vara noga när jag hackar, fort går det.
 
Receptet är enkelt: Skölj 1 kg rabarber och hacka i mindre bitar. Koka upp rabarbern med 3 dl vatten tills rabarbern är mosig. Sila i silduk. Koka upp saften på nytt och häll i 450 g socker, lite i taget. Låt saften koka upp på nytt. Ställ saften åt sidan och låt den stå i ca 5 minuter och ta sedan bort allt skum. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor.
 
Vi hade de här snygga flaskorna över som jag kunde använda mig av. Det blev ca 8 dl oblandad saft och då behövde jag inte så många flaskor.
Etiketten är samma grund som innan, nu är jag mer nöjd med hur den blev. Jag satte även när den är gjord uppe till vänster på etiketten. Eftersom jag inte vill att det ska bli för stort gjorde jag den nya texten liten, lite väl liten visade det sig när jag skrev ut den. Nästa version av etiketten kommer bli bra tror jag.
 
Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC BY 3.0