Balkonghunden

Pi älskar sol. Ja har börjat släppa ut henne på balkongen ibland, ett litet tag. Att hon inte ligger där längre beror inte på henne utan att det blir kallt i lägenheten. Pi som vanligtvis klagar när det är kallt om vi går på en vanlig promenad har inget emot att ligga ute på balkongen i nollgrader och gassa i solen samtidigt som hon tittar på aktiviteten utanför. 

Kommer våren?

Vi hade bestämt oss för att gå långpromenaden där Pi får gå lös den här helgen. Först hade vi planerat att gå igår men vi kollade upp vädret och eftersom solen kanske skulle vara framme idag valde vi att vänta. Helt rätt beslut.
 
Det var riktigt varmt. Jag tog av mig mössan och knöt jackan kring midjan efter en liten bit. Snön var på väg bort och det var riktigt blött. Vi såg till och med en larv. Det kändes som vår, lite väl tidigt enligt mig. Jag tycker väldigt mycket om vintern och det har varit väldigt lite vinter hittills, men jag har inte gett upp hoppet än.
Vi var långt ifrån de enda som var ute och gick i solen, vi både mötte och blev passerade av flera stycken även på den långa slingan. Vid ett tillfälle stannade två som passerade och ville hälsa på Pi. De började med att prata med henne, hon vände sig om och kliade sig på benet. Väldigt osocialt gjort, men de skrattade åt nonchalansen och när de böjde sig ner var hon fram och hälsade.
 
Blicken ovan är Pis "säg varsågod någon gång"-min som hon ger Ola medan jag försöker ta några kort på henne.

Balkongodling

Självklart ska jag odla på balkongen under sommaren. När jag var hemma hos mina föräldrar senast plockade jag med mig lite utav mammas fröer. Jag vek egna fröpåsar av grönt papper och tog bara med mig så mycket fröer jag räknade med att behöva. Jag har gjort en ritning över balkongen och räknat på hur många plantor jag antagligen kan klämma in och vilka sorter jag vill ha.
Tillbaka till lägenheten kompletterade jag med mina egna fröer som jag har i den här frölådan. Jag har haft den sedan jag var liten, jag skulle gissa på slutet av lågstadiet eller början av mellanstadiet. Uppenbarligen hade jag den när jag samlade på klistermärken.
Det gror snabbt och lite väl mycket. Jag tror att vartenda tomatfrö jag petade ner har grott och jag som bara tänkte ha en utav varje sort. Om alla överlever hoppas jag att jag kan ge bort några plantor eftersom jag har väldigt svårt att slänga plantor bara för att jag inte har plats. jag kommer med säkerhet visa mer utav min odling framöver och kommer då gå in på vilka sorter jag har. Men sammanfattningsvis är det mest tomater och chili jag har sått nu och det kommer även vara det jag har mest utav på balkongen till sommaren.