Ut i skogen och leta stolpar

I helgen som var, när det var fint väder ville jag ta revansch på mina vandringskängor sedan vår senaste vandring. Jag ser fortfarande spår efter skavsåren så den här gången valde jag att tejpa hälarna och använda dubbla strumpor, det funkade fint.
 
Vi valde att testa på stolpjakten med Friska Skattkärr och valde ut en runda som gick långt in i skogen. Det var riktigt roligt och gick förhållandevis bra, det var ett ställe som var lite klurigt. Jag tror att det kan gå bättre om vi har med någon form av kompass och inte bara försöker gå efter kartan och solen. Men problem med en utav sju tycker jag ändå är ett lyckat resultat.
Vi stötte tidigt på djur i skogen, en ko. Eftersom vi var ganska nära bilen valde vi att inte ta med kon på turen utan hängde upp den i ett träd för att hämta den när vi kom tillbaka. Tyvärr kom varken jag eller Ola ihåg kon tre timmar senare.
Vi tog fika på en sten i ett hygge, solen värmde skönt. Trädet till vänster stod på hygget och det blåste inte alls i närheten av så starkt som trädet försöker lura oss att tro. I skogen fanns det fullt av blåbärsblommor och lingonblommor, jag hoppas på ett bra bärår.
Såhär trött blir man efter att ha gått runt i skogen och över hyggen. 
 
Nästa helg hämtar vi valpen och då kommer det inte bli några långturer i skogen under sommaren men vi tänker att ta en till två stolpar i taget kan bli lagom för en liten.
 
 
 

Dömle herrgård

Jag är precis hemkommen efter tre dagar med utbildning på Dömle herrgård. Utbildningen ingick i traineeprogrammet Higher Ambition Program jag går och vi har haft väldigt roligt och det har varit väldigt lärorikt. Vi har simulerat företag och jag har varit VD för Xerox de senaste dagarna och vi har sålt copyprintrar.
Kameran tog jag med den här gången, igår vaknade jag tidigt och tog den med ut. Det blev några morgonbilder och det var härligt att komma ut en sväng.
När jag skulle gå ut på bryggan råkade jag komma förbi den här skuggan, den var lite för perfekt för att jag skulle passera förbi utan att ta ett kort.
Det har varit riktigt bra dagar och nu är jag ganska trött, det kommer inte bli mycket mer action idag kan jag lova.

Pinschervalpar

Vi ska skaffa en valp till sommaren och igår var vi iväg och träffade dessa små.
De är från kennel Whiquila i Drammen och de var nu 6 veckor gamla och supersöta.
I början var det full fart och när jag hämtade kameran var det inte lätt att få några bilder. Samtidigt som jag försökte ta kort på en valp lite längre bort var det ett par som tyckte det var riktigt roligt att rycka i kameraremmen. 
I slutet började de bli trötta och de slocknade en efter en.
En somnade i mitt knä. Det känns så overkligt att vi ska hämta en utav de här små inom några veckor, det ska bli spännande och intressant att se vad Pi kommer tycka om sin nya kompis.