Vitsippor

Vitsipporna har varit igång ett bra tag nu men det var först nyligen jag tog fram kameran under solens sista timme och fotograferade dem. Det finns något otroligt tacksamt över vitsipporna, i sig är de små och rangliga men i mängd ger de ett helt annat intryck. Den vita mattan hör våren till. April har verkligen bjudit på aprilväder med sol, minusgrader, vårblommor och snö. Nu snart är det maj och jag hoppas på en mer stabil vår.

Att börja jogga

Jag försöker börja jogga, det är inte första gången jag försöker det. Efter den här vintern med alla hundpromenader i snö, skidåkning och liknande märkte jag att det gick bättre än vad det har gjort tidigare. Första löprundan för året blev längre än vad jag har orkat springa i ett sträck förut. Jag var väldigt glad när jag kom hem efter den. En sak som jag har märkt tidigare men väldigt tydligt nu är att jag tycker om att springa i skymningen, efter klockan nio som det är nu. 
 
Men nu har jag ont i knäna, som jag alltid har fått när jag har försökt börja jogga... Jag vet att det är en vanesak, men ändå, jag har aldrig lyckats överkomma det. I år hoppas jag att det ska gå. Nu går funderingarna till att kanske byta ut mina väl slitna gympaskor mot ett par nya. Vi får se hur det blir med den saken. Men oavsett hur det blir med skorna får det bli vila för tillfället, jag spar mig till vandringen jag och Ola har planerat till på lördag.

Ruby Beauty

Mamma var till Stockholm på trädgårdsmässa i lördags. Jag hade bett henne att hålla utkik efter en viss sorts hallon som jag hade läst om i en trädgårdstidning för några månader sedan. Jag hade inte så stora förhoppningar, men hon hade med sig en planta hem till mig. Det här är ingen vanlig hallonplanta. Den heter Ruby Beauty och det som är bra med den här sorten är att den kan växa i kruka. Det är en lågväxt sort och att den passar i kruka är perfekt om vi till exempel kommer flytta till en balkong eller liknande. Det ska bli spännande att se hur den växer under sommaren.