Trädgårdsfestivalen i Rottneros park

Jag och Ola var ute på äventyr i början av helgen men mer om det i ett kommande blogginlägg, på lördag eftermiddag kom vi till Sunne för ett besök. Under söndagen var jag med min syster och mamma till Rottneros park på deras trädgårdsfestival. Det var roligt att se idéträdgårdarna i år.
Det fanns flera stånd, ett med alpackor.
Besöket avslutades med en glass och med mig hem fick jag en aloe vera och en alpklematis.

Mårbackapelargonerna

Här är mina två Mårbackapelargoner, nästan som varandras motsatser trots att det är av samma sort. Den till vänster köpte mamma åt mig i våras. den till höger har mamma tagit som stickling och den fick jag för ett par år sedan.
 
Jag hade egentligen tänkt beskära den högraen aning i år, men jag glömde bort. Egentligen gillar jag Mårbackapelargonerna höga, men det finns gränser för vad som är praktiskt. Hur som helst tycker jag att det blev bra med blommorna bredvid varandra, jag gillar kontrasten.

Första tomatskörden

Nyss skördade jag de två första tomaterna! Det är de här tomaterna som har börjat få färg, men jag har fler gröna på väg.
Jag tänkte gå igenom de olika sorterna jag har. I år är det fyra olika sorters tomat, två har jag odlat tidigare.
 
Vinbärstomat.
Är den sorten som jag har fått tomater av redan nu. Det blir jättesmå tomater, perfekt att ha hela i sallader.
 
Pärontomat.
Har jag odlat tidigare, Här kan ni se hur den sorten såg ut  för mig 2014, precis när bloggen var nystartad. Det är också en mindre tomat med gula päronformade tomater.
 
San Marzano 2.
Också en favorit i repris, med bilder här. Det är en medelstor plommontomat som ger rikligt med skörd. 
 
Marmande.
Är den tomaten som jag vet minst om. Jag tog några frön från mamma och allt som stod på fröpåsen var att den trivs utomhus och på bilden såg det ut som en bifftomat. Jag har ingen aning om hur stora frukter det kommer bli och om den är god. Det är lite spännande med något okänt.
 
Men som sagt, två vinbärstomater skördade idag. En till mig och en till Ola, de var goda trots att de var pyttesmå.