DIY Avskärmning

I några dagar har jag väntat på att ljuset skulle ta sig in till matplatsen så jag skulle kunna ta några ordentliga bilder på mitt senast avklarade projekt, väggen. Bilden ovan är från kvällen när det var precis nygjort. 
 
Vi har ett ganska stort och avlångt vardagsrum och då har vi valt att göra en liten hörna åt Ola där han har sitt skrivbord. För att skärma av skaffade vi en 4x4 Expidit från Ikea (eller Kallax som den har bytt namn till), den fyller även syftet som förvaring till alla våra brädspel. I ett par månader har vi inte haft någon baksida men det har både gett ett rörigt intryck till vardagsrummet och dessutom har Ola klagat när solen har lyst på skärmen.
Nu har vi änligen löst problemet och det blev med tyg och häftstift. Hyllan är 147 cm bred så alla tyg med bredden 150 cm passar utmärkt och jag fastnade för det här planktyget på Ikea. Sedan köpte jag en ask med vita häftstift efter att jag inte hittade någon bra spik och det var lika bra eftersom de vita knopparna blev snygga till.
 
Jag började det hela med att tömma hyllan och lägga den ner. Sedan strök jag tyget för att slippa veck. Jag vek in kanterna på tyget och spikade fast häftstiften med en hammare, jag började med hörnen och sedan mitt på, och så vidare. Till de första häftstiften tog jag hjälp av Ola så att jag skulle få tyget på ungefär rätt ställe. Det behövs många häftstift för rätt som det är viker de sig och blir oanvändbara, men jag klarade mig med en ask med 100 stycken. 
Det gick ändå relativt fort, hyllan var uppe med de nya sakerna på kanske ett par timmar om ens så lång tid. Skillnaden i rummet är enorm, skön att slippa se allt från vardagsrumsdelen men ändå väldigt praktiskt att bara gå runt till andra sidan om något behövs.

Bättre bullar

I fredags gjorde jag ett försök att baka surdegsbullar, det kan inte räknas som något annat än ett misslyckande. Efter jag hade fixat allt med dem skulle de jäsa i 8-12 timmar innan de skulle gräddas. Det första steget hade tagit lite längre tid än vad jag hade hoppats på och åtta timmar skulle fungera bra men om de skulle ta tolv timmar på sig att jäsa skulle jag behöva grädda dem mitt i natten. Bullarna skulle jäsa i avstängd ugn men då fick jag snilleblixten att sätta ugnen på 50 grader innan jag stoppade in plåten så att bullarna skulle få det lite varmt och skönt och därmed jäsa klart på åtta timmar. Det jag inte tänkte på var att jag hade redan haft i en massa smör och det blev helt enkelt ett smörbad. Jag testade att grädda bullarna ändå, men de blev inte goda. De var kokta i smör utan något smör kvar i degen.
 
I lördags var jag fortfarande sugen på bullar så då gjorde jag helt vanliga bullar på jäst istället, det har jag gjort så många gånger att det kan jag vid det här laget. De här bullarna blev mycket bättre och eftersom jag gillar vanilj mer än kanel fick det bli fyllningen. Det blev några provsmakarbullar med mjölk men sedan åkte resten in i frysen så jag inte skulle äta upp alla på en gång. 

Lång och kall promenad

Idag har vi varit på en jättelång promenad, 14 km. Efter ett litet tag kom vi in i en tallskog där solen sken ner på stigen.
Pi poserade i ljuset, men det är mer troligt att hon såg något intressant att fästa blicken på.
Efter skogen och lite olika vägval på måfå samt med hjälp av google maps kom vi tillslut fram till Alsters badplats. Här var Vänern frusen och det fanns de som åkte spark en bra bit ut på isen och några barn som åkte skridskor betydligt närmare land.
De här "husen" låg på land precis vid stranden, jag vet inte vad de är till för.
Efter badplatsen fortsatte vi vår promenad och kom nedanför Alsters herrgård. Det fanns lite olika vägval men vi fortsatte framåt. Vi valde att gå till mataffären längre bort där jag gick in och handlade det vi behöver för maten ikväll medan Ola och Pi väntade utanför.
När vi gick tillbaka kom vi förbi badplatsen precis när solen gick ner, jag var helt enkelt tvungen att ta några fler bilder. Pi som nu tyckte det var kallt var inte överlycklig över stoppet och föredrog att spendera tiden i husses famn istället för på isen.
Jag skyndade mig att ta några få kort och sedan fortsatte vi promenaden hemåt. Nu är vi tillbaka hemma i värmen. Pi säger att det är dags för hennes middag och sedan ska vi krypa tillbaka ner under filten i soffan.