Mors dag

På mors dag hade vi delar av Olas släkt på besök och till det hade han gjort en ordentlig tårta med bottnar av banankaka och en smörkräm med karamelliserad mjölk. Tårtan var jättegod men väldigt mäktig, på sex personer år vi cirka en fjärdedel av tårtan. Som tur var gick tårtan bra att frysa in och nu har vi massor med tårta i frysen. 
 
Efter fikat åkte vi en sväng till Åstorps Gårds handelsträdgård. De hade väldigt fina plantor och det var roligt att gå runt och titta på allt som fanns. Med oss hem blev en hängbegonia som Ola var med och valde ut, jag tror den kan komma att passa bra med de bommor jag har sått själv.
 
Efter den utflykten var det smörgåstårta hos Olas moster, jättegott och jättetrevligt. Det blev helt enkelt en riktigt bra söndag. 

Malabarspenaten

För en vecka sedan flyttade jag ut större delen av odlingen på balkongen. Det har gått bra och jag har inte behövt flytta in dem under natten mer än två gånger. Jag tänkte gå igenom vad jag har på balkongen i en liten miniserie här på bloggen, kategori för kategori. 
 
Först ut är Malabarspenaten, en klättrande spenat. Den var jättekinkig i början och jag fick flytta den fram och tillbaka flera gånger under förra helgen. Jag antar att den hade svårt att vänja sig, antingen till temperaturskillnaden eller vinden men när den kom ut slokade den fort och när den kom in blev den glad igen. Men efter två dagar hade den vant sig och nu har den stått ute i flera dagar. 
 
Den växer på riktigt bra och det har blivit riktigt stabila plantor, det ska bli intressant och se om det blir gott att använda i matlagningen. Det trasiga bladet skyller jag på Pis viftande svans som brukar vara ett hot för plantor i närheten. 

Kasernhöjdens bagarfest no:2

Nu blev det ett uppehåll på bloggen igen, men nu känner jag att intresset kommer tillbaka och jag hoppas att det kommer stanna nu. Jag har några idéer på olika blogginlägg men jag tänker börja med gårdagen.
 
Igår på morgonen åkte vi iväg till Artisan Bread här i Karlstad för då var det Kasernhöjdens bagarfest no:2. De bjuder in andra bagare och konditorer som kommer och gör några saker som vi sedan kunde åka dit och handla/fika. Jag och Ola kom hem med ett dinkelbröd, ett wienerbröd med rabarber, en brioche feuilleteé (om det nu heter så...) med kola och brynt smör samt vinnarbullen. Sammanfattningsvis blev det en riktigt bra fikastund igår.