Agilityträning, äntligen utomhus

Igår var det agilityträning efter påskuppehåll. Vi började inne med lite klickerträning. Det märktes att Pi inte hade jobbat med klickar tidigare eftersom när hon skulle få improvisera mot en sak körde hon på sitt kända titta-höger, titta-vänster. Men tillslut började hon lite smått att nosa på den. Nu har vi en mattbit med oss hem att träna med, den ska hon sätta båda tassarna på till nästa fredag.
 
Sedan var det lite andra träningar, som att gå runt och en övning med hopphinder. Det är mycket fokus på att jag ska visa rätt för att Pi ska bli så snabb som möjligt. I slutet fick ett par vara inne och ett ute. Inne var det träning på slalomen, det går alltid att bli bättre på det. Ute fanns det en liten bana uppsatt.
 
Det var väldigt nyttigt att se hur hon reagerade. Pi fick börja och hon ville inte fokusera på banan alls, det fanns så mycket annat spännande som hon inte hade kollat av än. Men när jag fick henne att fokusera på banan gick det undan, hon var väldigt snabb. Det var jätteroligt! Sedan fick vi träna på lite andra byten för att göra det snabbare, det gick ganska bra men det kunde fortfarande vara något som hon upptäckte och hon fortsatte framåt fast banan svängde. Även fast Pi var lite ofokuserad var det jätteroligt, agility är hur kul som helst!
 
Ola var med på den här träningen eftersom han kanske inte kan komma med någon mer gång. Han filmade när vi sprang banan.

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

Söt!

Kommentera här: