Beachy Head och Tunbridge Wells

Det här blir i princip mitt sista inlägg från vår Englandsresa. Efter att vi hade varit i Penshurst tog Ola det riktigt bra beslutet att vi skulle åka till Beachy Head. Vi hade pratat om att åka men klockan var mycket och vi skulle antagligen komma dit efter solnedgången. Som tur var fick Ola bestämma och det var riktigt häftigt när vi kom fram.
Jag försökte få några bilder att jobba med härifrån, det var inte så lätt utan stativ men vi hade tid på oss så jag fick försöka. 
Det var riktigt magiskt och vi var nästan själva och det var vindstilla. Egentligen blev det riktigt bra att vi kom dit på kvällen när det var lugnt och stilla. Sedan fick Ola däremot köra hem i mörkret, men det fixade han jättebra. Det som var riktigt bra med bilen vi hade hyrt var att vi kunde lämna tillbaka den hur sent som helst, det var bara att ställa den på parkeringen och stoppa nyckeln i brevinkastet.
 
Sista dagen tog vi oss en tur i Tunbridge Wells men jag glömde ta med mig kameran, så tyvärr har jag inga bilder därifrån. Vi började dagen med riktigt engelskt fika, söta scones och te. Jättegott! Sedan shoppade vi en aning och jag fick tag på några presenter. Vi hade planerat att äta en sen lunch med Fish 'n Chips från ett litet ställe där man hämtar ut maten och vi skulle sedan äta den i parken bredvid. Det här var efter att vi hade hämtat våra väskor och efter maten skulle vi åka till flygplatsen.
 
När vi kom fram till stället visade det sig vara stängt mellan klockan två och fyra (eller något sånt), klockan var ca tre. Olas syster kände till ett annat ställe som vi då gick till, men samma sak där. Tillslut gick vi in på en pub, men Olas syster som hade familjes hund med kunde då inte bli med och vi fick säga hej då där ute. Väl inne fick vi fråga hur lång tid det skulle ta att få in våra Fish 'n Chips och sedan fick vi äta riktigt fort för vi var vid det här laget sena. Det var gott men inte så speciellt, det hade antagligen varit bättre om vi haft tid att njuta av maten.
 
Sedan blev det en tågresa med två byten, även om vi var väldigt nära flygplatsen. Det blev såklart ännu mer krångel med väldigt dyra biljetter och inställda tåg, men det löste sig tillslut och vi kom hem. Lite synd på slutet men annars en oerhört bra resa. Roligt att vi var borta i fyra dagar och ändå fick vi med London, Brighton, Engelska landsbygden och Tunbridge Wells. Vi sa att resan var nästan perfekt, om vi hade gjort en längre resa hade vi inte orkat med tempot vi höll.
 
 
 
 

Kommentera här: