Midsommarafton

På midsommarafton gick vi runt Delsjön (bara den stora). Själva rundan kring endast sjön är på 7,5 km och sedan fick vi gå en bit för att komma till och från, det var skönt att gå riktigt långt. Pi fick gå med långlinan när vi var på spåret kring sjön och hon var jätteduktig. Det var inte mycket folk ute på midsommarkvällen, skönt för oss.
Vi hade med oss picknickmaten i förra inlägget och även om vi inte åkte förrän vid 6 var det fint väder och vi väntade med att äta till att vi hittade ett ställe med klippor i solen. 
Självklart kom regnet när vi hade börjat äta, men vi såg slutet på molnet så vi beslöt att sitta igenom det. Pi var inte alls nöjd över att det kom regn. Hon satt först mellan oss på filten men när regnet började syntes det tydligt hur hemskt hon tyckte det var. Jag ropade på henne för att kunna lyfta på filten och låta henne krypa in under, men då satte hon sig i knät på mig istället. Det var som att hon tänkte "bättre i knä än ingenting" för hon tryckte sig mot mig och försökte få så mycket skydd hon kunde. Men när vi fick upp filten valde hon att lägga sig under den och där var hon skyddad.
Regnet varade i ca 10 minuter och sedan kom solen fram igen, och med solen kom knotten. Stackars Pi var jättepopulär och jag la tillslut jackan på henne för att skydda henne från de små bestarna. Jag och Ola ville helst äta upp innan vi fortsatte och eftersom solen var tillbaka fick vi även torka upp en hel del innan vi fortsatte promenaden runt. Det blev en bra utflykt.
 
En mindre rolig sak var att när vi var på väg ut kring spåret kom en man och frågade om vi hade sett en hund. De hade skjutit vid polisen och hunden som är skotträdd hade stuckit. Vi tog namn och telefonnummer men vi såg ingen hund under vår promenad. När vi hade gått runt och var vid brukshundklubben kom han igen, han hade fortfarande inte hittat hunden. Jag hoppas verkligen att hunden kom till rätta och inte hade tagit sig ut på vägen.
 
Hur firade ni er midsommar?
 

Kommentera här: