London - Borough Market

Efter Covent Garden gick vi över en bro och där såg vi Big Ben på håll. 
Vi fick även se London Eye från bron. De väldigt turistiga sakerna som man måste ha sett. Titta på himlen på de båda bilderna, det drog ihop sig till regn. Här ångrade jag en aning att jag hade lämnat jackan i bagaget. 
En stor byggnad som vi också såg från bron.
Sedan kom regnet och vi tog oss till Borough Market. Det var som en stor matmarknad som mestadels var under tak, vilket var skönt eftersom regnet nu hade kommit. Jag tycker det påminde mycket om saluhallen men såklart större och med mer mat. Här inne var det oerhört trångt, enda gången det var riktigt trångt när vi var i London. Vi fick trängas för att ta oss fram, Ola sa att han tyckte vi tog oss fram av en takt med 200 meter i timmen (en aningnens överdrift).
Vi såg ett stånd som sålde engelska pajer och vi bestämde oss för att testa. Ingen av oss var särskillt hungrig sedan våra crêpes från någon timme tidigare så vi köpte två pajer och delade på mellan oss tre. Det fanns många underliga smaker men vi tog en med kyckling och champinjoner och en annan med kyckling, bacon och purjolök. Det var ganska hårt skal på pajerna och innui var det som en stuvning. De var helt okej, inte så farliga men inte så häftiga heller. Däremot var det roligt att testa något väldigt engelskt.
När vi köpte pajerna köpte vi ingenting att dricka så vi gick till Pret där jag köpte mig en dricka och de andra köpte sig kaffe. Det var även skönt att få sitta igen då lunchen intogs stående. Från Borough Market köpte vi även med oss en surdegslimpa som vi skulle ha till frukost de kommande dagarna. Vi fick limpan inlindad i papper och ingen påse till det, och eftersom det dröjde ganska länge innan vi köpte något mer gick Ola runt med en limpa under armen en hel eftermiddag.
 
Fortsättning förljer.

Kommentarer:

1 Amanda Jona [SPONTAN]:

Lät som en härlig dag :)

Svar: Det var det :)
piochmalin.blogg.se

Kommentera här: